Single Blog Title

This is a single blog caption

Årets Late Jakob; Gunilla Luther-Lindqvist

Årets Late Jakob; Gunilla Luther-Lindqvist

Gunilla Luther-Lindqvist har i år valts till LATE JAKOB av en enhällig jury.

 

Gunilla Luther-Lindqvist är en mycket välkänd person i Jakobstad och har via sitt frivilliga arbete lokalt i Jakobstad men också nationellt och internationellt satt Jakobstad på kartan.

 

Hon har enträget jobbat för de svaga i samhället både i Jakobstad och utomlands. Gunilla har under en lång tid verkat som hjälparbetare och senare som ordförande för föreningen Nada-Nord i Jakobstad. Föreningen ägnar sig åt hjälparbete både i Jakobstad och på andra orter i Finland men även utomlands.

 

Gunilla har tillsammans med andra hjälparbetare gjort sammanlagt 13 olika resor till flyktinglägren, först till Turkiet och senare till olika öar i Grekland, främst till det stora flyktinglägret Moria på ön Lesbos. Utöver detta har Gunilla tagit egna initiativ i Jakobstad och bl.a. bjudit in ensamma personer till sitt eget hem i samband med större högtider. Hon har även tillsammans med sin man organiserat utdelning av matpaket i Jakobstadsnejden.

 

Årets Late Jakob är en kvinna med ett stort hjärta och många strängar på sin lyra. Hon har tidigare valts till årets Österbottning.