Single Blog Title

This is a single blog caption

En trygg stadsfestival för alla

En trygg stadsfestival för alla

Under Jakobs dagar veckan kan det vistas upp till 90 000 personer i Jakobstads centrum. Därför är det extra viktigt för oss att veckan löper på ett tryggt och säkert sätt. De senaste tre åren har vi utbildat ordningsvakter som hjälper till att hålla ordningen och säkerheten under veckan, vi har även fått hjälp av frivilliga som ställt upp som tillfälliga ordningsvakter. Om du redan är utbildad ordningsvakt och är villig att hjälpa till under veckan får du mer än gärna ta kontakt med oss här! Vi är i behov av och uppskattar all hjälp gällande säkerheten vi kan få.

 

Vi samarbetar även med Ungdomsstationen Fiilis som ordnar ”Vuxna på stan”, dit du som är över 22 år kan ställa upp. Syftet med Vuxna på stan är att trygga vuxna personer kan finnas på stan när många minderåriga rör sig på stan kvälls- och nattid. Som ”Vuxen på stan” har du inga specialrättigheter eller specialskyldigheter, vi är vanliga medborgare som ungdomar kan vända sig till vid behov. Det är en frivillig verksamhet och var och en ansvarar för sitt handlande. Man är inte försäkrad från staden Jakobstad och det ingår ingen försäkring i denna verksamhet. Ifall du är intresserad av att delta som vuxen på stan, meddela gärna till adressen tourism@jakobstad.fi. Då får du ett epost med mera information.

Under Jakobs dagars fredag och lördag träffas vi båda kvällarna kl. 21 på Musikcafe After Eight innergård (Storgatan 6). David Sandström och Tiina Höylä-Männistö är på plats då och ger mera information och västar. Polisen brukar önska vår närvaro till ca kl. 02 på natten, men var och en slutar när de vill.