Single Blog Title

This is a single blog caption

Ett tema för varje dag

Ett tema för varje dag

Nytt för i år är att varje dag under Jakobs Dagarna kommer att ha ett eget tema. Detta för att alla besökare och deltagare skall kunna hitta program som passar just dem.

Söndag 16.7 – Hela familjens dag
Under söndagen är det fokus på hela familjen, då det arrangeras barnprogram i skolparken och umgänge för familjen. På kvällen är det traditionellt öppning av Jakobs Dagar och utnämning av Late Jakob.

Måndag 17.7 – Handelns dag
De största händelserna på måndagen är det traditionella Storloppiset på torget, och auktion med Aki och Heli Palsanmäki (känd från TV-programmet Huutokauppakeisari).

Tisdag 18.7 – Idrotts- och hälsodag
Dagen då fokuset läggs på träning, välmående, hälsa, natur och miljö m.m. I skolparken ordnas träning från morgon till kväll, och på torget fokuseras det på natur och miljö, säkerhet och övrig idrott.

Onsdag 19.7 – Kulturdagen
Kulturdagen skall fyllas med färger, former, musik, dans, konst och internationell kultur. På kvällen uppträder Reverend Peytons Big Damn Band (USA).

Torsdag 20.7 – Lokal dag
Finn Jakobstad vill stöda det lokala, och samtidigt få fram de fantastiska talangerna och möjligheterna som Jakobstad har att erbjuda. På scenerna spelar lokala artister, torget fyller Foodly.fi med ett lokalt mattorg och runtom i staden kommer det fokusera på det lokala.

Fredag 21.7 – Nostalgidag
70- och 80-talet återvänder och Jakobstad fylls med nostalgiska program såsom “gaturally”, dans på torget, passande musik och nostalgiträffar på torget. I skolparken spelar Ile Kallio Big Rock Band med flera.

Lördag 22.7 – Traditionell dag
Gammaldagstorg, parad, non-stop program i parken. Lördagen är det de traditionella Jakobs Dagarna och hela dagen fylls med program. Kvällens huvudartister är Eclipse (SWE) och One Desire.

Söndag 23.7 – Avslutning
Vi avslutar Jakobs Dagar med lite lugnare program. Picknick i parken för hela familjen och ett avslutningsprogram på kvällen.