Folkmusikkväll vid Skorpan

Folkmusikkväll vid Skorpan

Kansanmusiikki-ilta Skorpanissa
21.07.2022
18:00
Loveret 14, 68600 Pietarsaari
Johanna Lönngren

Greger ja Isabella Lindell
Isä ja tytär Lindell soittavat monipuolista musiikkia, kaikkea kansanmusiikin ja evergreensien väliltä. Greger Lindell varttui Vöyrillä ja on tunnettu haitaristi Vörå Spelmansklubbista. Isabella Lindellillä on sekä kuoro- että soololaulutaustaa. Tänä päivänä hän on aktiivinen Vörå
Spelmansklubbin laulusolistina ja hän laulaa mielellään monella eri kielellä.


Duo Susanna ja Johanna
Susanna Halden ja Johanna Lönngren soittavat menevää kansanmusiikkia kahdella viululla. Ohjelmistoon kuuluu ruotsalainen-, suomenruotsalainen- ja pohjanmaalainen kansanmusiikki. Kansanmusiikki-illassa duo soittaa pari kappaletta myös yhdessä Greger ja Isabella Lindellin kanssa.


Nikulan perheyhtye
Nikulan Perheyhtyeen soittoperinne kasvaa Kaustisen Nikulan kylän musiikkimaisemasta. Tyyli on perustaustaltaan jo äidinmaidossa opittua tyypillistä kaustislaista heleillä, korukuvioilla ja täyttösävelillä maustettua pelimannisoundia. Oleellisin piirre soitossa on ”puntitus”, jolla saa iskuttomat tahdinosat painollisiksi ja näin itse musiikkiin sen vaatiman ”svengin”.

Nikula on kielirajakylä – vielä runsaat 150 vuotta sitten se oli Kaustisen ruotsalaisuuden voimakeskus. Vuosisatoja kestäneet luontevat yhteydet ruotsinkielisiin lähinaapureihin Teerijärvelle, Alaveteliin ja Kokkolaan ovat lyöneet leimansa myös koko kieliraja-alueen
kansanmusiikkiin. Nikulan Perheyhtyeen ohjelmistossa erityisosa-alueena onkin kieliraja-alueen yhteisestä perinteestä kumpuava häämusiikki. Avioliitto kielirajan yli ja asettuminen aidosti kaksikieliselle paikkakunnalle, Pietarsaareen, toi rikkaudet molemmista kieliryhmistä osaksi Heikin ja Sivin perheen arkea ja juhlaa – niin myös kansanmusiikin osa-alueella.
Heikki-isän (viulu) lisäksi yhtyeessä soittavat tyttäret: Gabriella (viulu), Sara (harmoni) ja Ida (viulu). Viitisen vuotta sitten basson varteen tarttui Heikin muista kokoonpanoista (Folk is Happening ja Pietarsaaren Spelmanslag) tuttu multi-instrumentalisti Vili Mäkinen.