Profet i egen stad

Profet i egen stad

Profeetta omassa kaupungissa
20.07.2022
15:00
Rotundan, Campus Allegro

15 €

Jakobstad-Pedersöre Rotaryklubb

Jakobstad-Pedersöre Rotaryklubb r.y. nimittää ja järjestää tapahtuma Profeetta omassa kaupungissa. Profeetan nimitys ja esitelmä pidetään Rotunda-salissa, Campus Allegro Jaakon Päivien aikana keskiviikkona 20 kesäkuuta klo 15.00 ja lipputuotot seudun kouluja varten.


Vuoden Profeetaksi omassa kaupungissa on valittu Kaj Ahlsved, FT. "Jeppis Dynamitesta velociped-musiikkiin: musiikki keinona ymmärtää (ja muuttaa) maailmaa". Luento pidetään ruotsiksi.


Kaj Ahlsved on syntynyt 1979 ja hänellä oli musiikkitieteiden disputaatio Åbo Akademissa (2017). Väitöskirjassaan Ahlsved tutki musiikin ja äänimaiseman merkistystä jääkiekko-, jalkapallo- ja pesäpallopeleissä sekä ylipäätään urheilutapahtumissa (Musik och Sport: En analys av musikanvändningen, ljudlandskap, identitet och dramaturgi i samband med lagsportevenemang). Hän on musiikkitieteiden maisteri (Åbo Akademi 2008) ja musiikkipedagogi pääaiheena klassinen kitara (Svenska yrkeshögskolan 2004, ammattikorkeakoulu).


Kaj Ahlsved toimii kolumnistina ja musiikkikriitikkona kirjoittaen muun muassa Österbottens Tidning-lehteen ja Hufvudstadsbladetiin ja hän tutkii 1800–1900-luvun taitteessa perustettujen suomalaisten urheiluseurojen musiikillista toimintaa kansalaisuuden, demokratian ja yhdenvertaisuuden ilmentäjänä. Ahlsvedille myönnettiin Kungl. Gustaf Adolfs Akademienin Bernadotte-apuraha 2021. Tällä hetkellä (2021-2022) hän toimii vierailevana tutkijana Uumajan yliopistossa Ruotsissa.


Lippuja: Netticket tai ovelta
Hinta: 15 euro