Single Blog Title

This is a single blog caption

Lokalt levererar

Lokalt levererar

I år fyller vi programutbudet med en hel del lovande lokala artister. Jakobs Dagar är ett ypperligt tillfälle till att lyfta de fantastiska talanger som staden har, och vi vill stöda Jakobstadsbor och regionen genom att boka dessa som artister till årets bästa evenemang.

AMERIKASTA

Amerikasta är en hårt rockande power trio från den finländska västkusten, med åtta färska låtar utgivna på skiva våren 2017. Bandets låtar ligger nära classic rock-genren, med en blandning av fartfylld rock, bluesrock och progressiv rock. Sångaren och gitarristen Daniel Ainasoja och trummisen Petri Peltomaa har spelat tillsammans sedan år 2009, med bakgrund i bland annat Bellbottoms respektive Ragnar Hare. Några år senare kom basisten Måns Aldén med i uppsättningen.

Besök bandets facebook här!

PENTHOUSE 16

Från grannstaden Karleby kommer bandet Penthouse 16 som spelar rock och pop cover låtar. Bandet består av Ville Aappola på sång, Tumppi Kankkonen på gitarr och sång, Jokke Lappalainen på bas och sång, Joni Hannulapå trummor och sång.

Besök bandets facebook här!

MURTOMIEHET

Murtomiehet spelar både egna pop och rock låtar, samt en del sköna covers. Bandet har spelat tillsammans i flera år och kommer i sommar göra en hel del gigs runtom Österbotten. Bandet består av Pasi Nyrönen, Ulf (Möffa) Fagerholm, Oskari Kopsala, Johannes Lehtinen och Timo-Tuomas Murto.

Mera band och information kommer släppas inom kort!