Single Blog Title

This is a single blog caption

Vi ses nästa år!

Vi ses nästa år!

Vi från Finn Jakobstad vill hjärtligt tacka er alla som på något sätt deltog i Jakobs Dagar 2017! Trots en sur start på veckan med regn och rusk hittade många in till stan för att ta del av programmet. Vi vill lyfta fram några höjdpunkter från veckans gång.

 

Barnens dag och Jakobs Dagar öppning i Skolparken

Vi kunde inte ha fått en härligare sommardag än den vi fick på söndagen. Vi tjuvstartade som alla år med Barnens dag i Skolparken var familjer och barn i alla åldrar kunde ta del av ett brett utbud av program som t.ex. sagoskattjakt runt dammen, uppvisningar på scenen och företag och föreningar runt om i parken som bjöd på olika program och lekar.

Senare på kvällen var det dags för den traditionella öppningen i Skolparken, fina uppträdanden med musik och dans och sedan veckans spänningsmoment, vem koras till årets Late Jakob? Det blev ju ingen mindre än Herr Snellman. Utmärkelsen gick till varumärket Snellman, men det var Per Snellman, en ur brödraskaran som grundade företaget, som fick ta emot manteln och hatten. Kvällen avslutades med ett mäktigt utdrag ur oratoriet Skymning Gryning och jag tror vi var flera som satt med gåshud i publiken.

 

”Parkeringsgrotto e rikti poppis, int fö biilan men noo fö loppis!” – KAJ

När Storloppiset på måndagen regnade bort fick vi ta till snabba åtgärder och beslöt oss för att köra en repris på loppiset i Ludvig torgparkering. Loppis i grottan visade sig vara en stor succé, både försäljare, besökare och arrangörer fick vara nöjda i dagens slut.

Vi vill tacka alla företag, privatpersoner, räddningsverket, polisen som fick detta att hända och var så tillmötesgående och ville se att detta skulle lyckas precis lika mycket som vi ville!

 

Reverend Peyton’s Big Damn Band

Ni som inte dök upp i Skolparken på onsdag kväll gick miste om en show i världsklass. Reverend Peyton med hans gitarrer, och yxa, levererade blues och country så det small om det. Nämnde jag att han spelade på en yxa?!

 

Lokalt mattorg med Foodly

Något nytt för i år var det lokala mattorget arrangerat av Foodly på torsdagen. Reko-producenter var på plats med sina egna produkter, bondgårdar hade med sig djur för besökare att hälsa på och lokala bryggerier serverade öl dagen lång. Årets kock Mattias Åhman tillredde plockmat inför publik av råvaror som Reko-producenterna haft med sig. Hela mattorget lockade många besökare och vi kan konstatera att det var ett lyckat koncept som vi gärna ser fram emot att ordna nästa år igen.

 

KAJ och Ile Kallio Big Rock Band i Skolparken

Vem hade trott vi kunde spräcka rekordet med 10 000 i KAJ-publiken från 2015? Men visst i vääde gjo vi he! Hela 12 000 kom för att lyssna på KAJ som bjöd på en ack så underhållande show.

Strax efter KAJ var det Ile Kallio Big Rock Bands tur att leverera, och de gjorde de. Det är sällan man ser en sån skicklig gitarrist på Skolparkens scen som Ile Kallio, vi vill tacka Ile med band för ett perfekt avslut på fredagskvällen!

 

Gammaldagstorg

Gammaldagstorg samlade en hel del hantverkare, bagare och antikhandlare till torget. Kommersen flödade och besökarna hade ett brett utbud av bakverk, smycken och hantverk att välja på.

 

 

Jakobs Dagar paraden

I och med att torget inte längre är ett gapande hål kunde vi i år glatt marschera över det i takt med trumman med vår Jakobs Dagar parad. Tack till Late Jakob och alla tidigare Late Jakob och Ebbor, musikanter och föreningar som ställde upp i paraden!

 

Hårdrock på hög nivå med Eclipse och One Desire

Vi var många på plats i Skolparken för att lyssna på lördagens dragplåster Eclipse och One Desire. De svenska hårdrockarna i  Eclipse fick igång publiken från start och levererade från början till slut. I skymningen steg One Desire upp på scen och de rockade så att gnistorna sprakade, bandet bjöd inte bara på grym musik utan också en mäktig eldshow.

 

Till slut vill vi rikta ett stort tack till alla som bidrog på något sätt till Jakobs Dagar 2017, utan alla aktiva företag, föreningar, privatpersoner är detta inte möjligt och vi önskar att samarbetet fortsätter framöver. Nästa år siktar vi på ännu större, ännu bättre och ett oförglömligt evenemang, så boka redan nu in datumen 22-29.7.2018.Vi ses!

 

Vi vill gärna höra vad ni tyckte om årets Jakobs Dagar och vad vi kan tänka på nästa år, enkäten hittar ni här:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeZlnxQFGZhOhKpfuSY2151Bdc6xq3R4aVN6Hy9Ex-v67v7cg/viewform?usp=send_form

SaveSaveSaveSave